Op zoek naar hoe het leven nu werkelijk in elkaar zit, hebben we eindeloos veel theorieën bedacht als mens. Daar zit ook de theorie bij dat je alles in je leven ‘manifesteert’ en uiteraard hoort daar een uitleg bij die je vertelt hoe dan. Hartstikke leuk. Je gaat op een bepaalde ‘frequentie’ zitten (die van geld in overvloed bijvoorbeeld) of je zorgt dat je al je ‘beperkende overtuigingen‘ met betrekking tot relaties loslaat en voilà! Daar is het geld op je bankrekening en die leuke man/vrouw in je bed.
Het verneukeratieve aan dit soort theorieën, en dan vooral deze, is dat je ‘dus’ ook verantwoordelijk bent voor de gebeurtenissen die je niet wilt. Een ziekte of de dood van een geliefde bijvoorbeeld. Je bent ziek? Niet goed in ‘de vortex’ gezeten. Jammer joh. Er gaat iemand dood of je krijgt een ongeluk; dat heb je zeker ‘aangetrokken’. Volgende keer beter opletten, hoor!. Alleen maar positieve dingen denken. Heel vermoeiend, dat gedachten monitoren. Beangstigend ook, want je kunt het blijkbaar fout doen en dan ben je de sjaak. Dan krijg je niet wat je wilt.
Dus bedenken we, creatief als we zijn, uitzonderingen. Nee…ja….dat geld en die relatie kun je wel ‘manifesteren’, maar dat je moeder zo jong is overleden, dat was gewoon eh…jouw en haar karma? En die ziekte zit in de genen. Daar ben je dan weer machteloos, daar helpt geen positieve gedachte aan. Best verwarrend, want wat is een wet als er uitzonderingen op bestaan? En ik vond het nodig om hier een stukje over te schrijven, omdat het paradigma van waaruit wij werken, de 3 principes, soms worden opgevat als een methode om alleen nog maar de gewenste dingen te beleven. Om uitsluitend leuke ervaringen te hebben.
Dat is een misverstand. De 3 principes zijn een uitleg over de werking van de menselijke ervaring en een verwijzing naar de onveranderlijke waarheid daarachter. Geen instructies over hoe je moet leven en hoe je krijgt wat je wilt.
Even terug naar die verwarrende manifestatietheorie. Die berust op de onjuiste aanname dat je een directe ervaring van een omstandigheid kunt hebben. Dat kun je niet; je ervaart alles via de spirituele kracht van het Denken. Daaruit vloeit voort dat er niets gecreëerd wordt buiten jouw ervaring in elk moment: een gedachte die in het bewustzijn komt en een complete realiteit tevoorschijn tovert.
Je manifesteert dus geen ‘negatieve’ situaties omdat je negatief denkt; er bestaan geen situaties buiten je denken (buiten je denken is er alleen onvoorwaardelijke liefde). En ja, je ervaart in dit moment misschien een ‘negatief’ (?) gevoel, maar dat houdt alleen in dat er een ‘negatieve’ (?) gedachte wordt ge-entertained. Dat geeft niets, dat is mens zijn. Fijn om te weten is, dat er in elk moment nieuwe gedachten beschikbaar zijn die een nieuwe ervaring opleveren. Daar hoef je niets voor te doen. Hoe ontspannen. Het hele systeem is erop gericht om altijd terug te keren naar the state of no thought, waar je welzijn huist.
Zo ligt alles wat je wilt onder handbereik, want uiteindelijk (ga maar bij jezelf na) is alles wat je wilt een gevoel van welzijn. Dat hier en nu beschikbaar is. Dat scheelt een hoop werk en tussenstations.
Wat een fijn artikel Angela!
“Hè, hè eindelijk” komt er in me op “ben ik niet de enige die twijfelt aan een deze zogenaamde wet” (en ik heb m in het verleden heus ook wel eens verdedigd …oeps…toen ik het natuurlijk nog niet ‘doorzag’)
Dit (met name de uitzonderingen) schuurde bij mij al jaren en met je duiding van de onjuiste aanname valt het in 1 keer helemaal op zijn plek.
Dikke, dikke dank!
Er valt weer wat weg om niet meer mee bezig te hoeven zijn. Heerlijk.
Oh wat mooi dat je ’t herkent Lianne! Alsjeblieft 🙂 Ik ‘geloofde’ er ook een tijd in, maar leef na dit inzicht een stuk ‘natuurlijker’ en makkelijker.