online training

Anders omgaan met eetstoornissen

Frisse inzichten voor de begeleiding van kinderen met een eetstoornis. Een online training waarin je leert volgens welke principes ieder mens functioneert. Je leert hoe deze inzichten jou kunnen helpen in het kader van de eetstoornis van je kind en hoop bieden op een alternatieve oplossing die in de praktijk zeer effectief is gebleken.

 

Gaat het slecht met je kind?

De eetstoornis houdt in dat het geestelijk en lichamelijk niet goed gaat met je kind. Er is veel dwangmatig gedrag dat maar moeilijk te doorbreken lijkt. De verhalen in de media over uitbehandelde patiënten stemmen niet vrolijk.

Onzeker over je rol als ouder?

Natuurlijk wil je je kind helpen; maar doe je het wel goed? Bemoei je je niet teveel of juist te weinig met je kind? Wanneer faciliteer je ongemerkt de eetstoornis?

Moeite om jezelf staande te houden?

Je hebt ineens weer een ‘kleuter’ in huis die misschien zelfs fysiek afhankelijk is van jouw verzorging. Daar gaat heel veel tijd en energie inzitten en het trekt soms ook een zware wissel op je relatie.

Slapeloze nachten?

Je ligt regelmatig ’s nachts wakker van de situatie. Allerlei gedachten blijven maar door je hoofd spoken zoals “Is het mijn schuld?”, “Wat als het ergste gebeurt?” of “Hoe zorg ik ervoor dat hij/zij eet?”. Zo kun je het gevoel hebben helemaal in beslag te worden genomen door de eetstoornis van je kind.

problemen met de profes-sionals?

Als je kind professioneel begeleid wordt, heb je ineens te maken met instanties en hulpverleners. Die misschien andere ideeën hebben dan jij. Je gaat een onbekend traject in en bent bang om de controle te verliezen.

Word je moedeloos van het Verloop?

Één stap vooruit en drie stappen achteruit; zo gaat het vaak met een eetstoornis. Je voelt je een speelbal. Wordt er gegeten, dan ben je opgelucht, wordt er niet gegeten, dan voel je je verslagen of gestrest. Dat wil je graag anders.

Er is hoop op een alternatieve oplossing bij eetstoornissen

Eetstoornissen komen steeds veelvuldiger voor. Het lijkt of kinderen er op steeds jongere leeftijd mee te maken krijgen en ook horen we van steeds ernstiger gevallen. Een lastige opgave voor ouders en familie die hiermee te maken krijgen; hoe ga ik er mee om? Wat is de beste manier om mijn kind te (laten) begeleiden? De wachtlijsten voor professionele hulpverlening zijn vaak lang, evenals de trajecten waar je in terecht komt.

Uit het aantal ‘uitbehandelde’ patiënten blijkt verder dat er (nog) geen effectieve behandelmethode beschikbaar is. Regelmatig worden we opgeschrikt door berichten in de media over meisjes en jonge vrouwen die overlijden aan hun eetstoornis. Na jarenlang vruchteloos door psychologen en psychiaters in gespecialiseerde klinieken (soms gedwongen) te zijn behandeld, worden zij als behandelresistent aangemerkt en als verloren zaak beschouwd. Afgeschreven, met desastreuze gevolgen.

Ervaringen uitwisselen met andere ouders is mogelijk, maar trekt je soms alleen maar dieper de ellende in met alle dramatische verhalen die je hoort. Het wakkert je eigen onrust aan in plaats van je te ondersteunen in het vinden van een oplossing.

Er blijkt een andere, alternatieve invalshoek te zijn die hoop biedt op een oplossing bij eetstoornissen. Een invalshoek die draait om inzicht – niet gedrag. Een invalshoek die bovendien begint bij jou als ouder. Omdat jij het belangrijkste rolmodel bent voor je kind – ongeacht zijn of haar leeftijd.

wij geloven dat

de verandering kan beginnen bij jou als ouder

Hai, wij zijn Linda Spaanbroek en Angela Mastwijk.  Een orthopedagoog met eigenwijze opvattingen over motivatie & welzijn en een ervaringsdeskundige op het gebied van eetstoornissen.

Wij beseffen terdege dat het sociaal onwenselijk is om te zeggen dat jij als ouder een belangrijke sleutel bent in het veranderingsproces bij je kind. En toch doen we het. Zonder te zeggen dat jij ‘schuldig’ bent. Want dat ben je nooit. 

Angela heeft echter als geen ander gezien hoe een onorthodoxe visie en aanpak van grote invloed is geweest op het herstel van haar zoon die aan anorexia leed. En die onorthodoxe visie begon bij haarzelf. Ze schreef er het boek “Jongste zeg Nee” over, dat inmiddels ook is verschenen op de Engelstalige markt. 

Aan het begin van het GGZ traject kreeg ik van mijn buurvrouw de tip om het boek ‘Jongste zegt Nee’ te lezen van Angela Mastwijk. Ik heb dat boek in één adem uitgelezen. Wat een herkenning en wat een verademing qua inzichten. Ik heb onmiddellijk contact gezocht met Angela en zij heeft mij de afgelopen jaren enorm gesteund. Als ik het soms even echt niet meer wist omdat ik nu eenmaal ook een mens ben met heel veel gedachten, stuurde ik haar een berichtje en wist ze mij weer de heldere kant op te laten kijken.

Loes Huijer

Als ouder schiet je gemakkelijk in een kramp zodra het vermoeden of de diagnose ‘eetstoornis’ in beeld komt. Angst, zorgen en onrust kruipen onder je huid, of je dat nu wilt of niet. Waar je al die jaren met grote inspanning voor je kind gezorgd hebt – zodat hij/zij de best mogelijke kans van slagen in het leven zou hebben – lijk je nu geen invloed meer te hebben. Je kind heeft een verstoorde relatie met voedsel en jij ziet het afglijden.

De kans is groot dat ook jouw leven vanaf het moment van de diagnose in het teken van ‘to eat or not to eat’ staat. Zonder dat je het merkt en zonder dat je het wilt, raak jij even gefixeerd als je kind. Er staan afspraken met artsen en wellicht klinieken op de agenda, je kind moet intensief begeleid worden en het zorgtraject loopt misschien niet zoals jij wenst.

Voor je het weet is elke vorm van ontspanning in je leven verdwenen en leef je met voortdurende zorgen en angst. Wil je het gedrag van je kind onder controle houden en zorgen dat hij/zij beter wordt.

Terwijl tegelijkertijd duidelijk is dat jij je kind alleen kunt helpen als je zelf in evenwicht blijft zonder meegetrokken te worden in het drama van je kind. Zoals je in een vliegtuig de instructie krijgt om in geval van nood eerst het zuurstofkapje op je eigen neus te zetten voordat je je kind helpt met die van hem/haar.

Gun jezelf en je kind de balans waarbinnen veranderen mogelijk is

een vernieuwende aanpak

Wij werken met een benadering die in Amerika en Groot Brittanië al veel (ouders van) patiënten heeft geholpen. Niet alleen met eetstoornissen, maar ook met andere psychische aandoeningen. Onder de naam Innate Health / Three Principles / the Inside Out Paradigm worden gesprekken gevoerd waardoor je de gelegenheid krijgt om nieuwe inzichten te vergaren over het psychologisch functioneren van de mens.

Wij noemen het wel een methodeloze methode, omdat er niet gewerkt wordt aan het veranderen van het gedrag. Ook is het geen cognitieve therapie waarbij gesleuteld wordt aan (negatieve) gedachten en percepties.

De drie principes insteek maakt het mogelijk om te doorzien wat de wortel is van de (eet)stoornis en daarmee wordt de oplossing zichtbaar en bereikbaar. Voor zowel jouzelf als je kind kan dit betekenen dat het leven weer moeiteloos wordt.

De inzichten die wij delen kunnen leiden tot:

Blijvende verandering

Niet alleen jij, maar ook je kind ervaart meer ruimte en vrijheid om te veranderen. Jullie stappen makkelijker uit vaste patronen. Ook degene waar je je eerder niet eens bewust van was!

Minder stress

Je bent meer ontspannen, middenin de situatie, ongeacht wat er gebeurt. Je kunt veel beter omgaan met de ups en downs. Dat werkt ook door in je kind.

Rust in je hoofd

Wat ertoe leidt dat jij je ook weer met andere mensen en dingen kunt en durft bezig te houden. De fixatie op je kind en het probleem wordt minder.

Meer vertrouwen

In jezelf, in je kind en in de toekomst.  De stappen die je wilt ondernemen worden vanzelf duidelijk. Wat anderen zeggen, raakt je minder.

Steviger in je schoenen

Je wordt een meer gelijkwaardige sparringpartner voor de professionals en instanties waar je mee te maken krijgt. Je durft je eigen koers uit te zetten.

dieper Inzicht

In het psychologisch functioneren van je kind en jezelf. Maar ook inzicht in de relatie tussen jullie en de relatie tussen jou en je partner.

LET OP! Deze online training is mogelijk anders dan je verwacht

Een aantal dingen maken expliciet geen onderdeel uit van deze online training.

Geen therapie

Geen tips en trucs

Geen voorschriften

Wél: inzicht, ontspanning, helderheid & oplossingen

Zo super dat Linda en Angela de 3 principes naar Nederland hebben gebracht. Niet dat ze hier niet al waren [ze zijn altijd overal] maar meer dat we er hier ook meer van bewust kunnen zijn.
Volgde al jaren leraren uit het buitenland maar wordt er echt blij van dat ik prachtige voorbeelden en metaforen en verdieping kan vinden zo dicht bij huis. Ook niet te versmaden is het vleugje Hollandse nuchterheid en dat het lekker doorspekt is met de nodige humor.
Anita Brouwers

http://www.anitabrouwers.nl/

De training heeft me enorm geholpen. Mijn leven is er eenvoudiger en vrolijker van geworden.

Alina Smit

Zo werkt deze online training

Het online programma ‘Anders omgaan met eetstoornissen’ bestaat uit acht online modules die je verspreid over zes weken ontvangt. Die zes weken is een bewuste keuze; de inzichten hebben namelijk wat tijd nodig om in te dalen waardoor suddertijd tussen de opeenvolgende modules je helpt om het meeste profijt te hebben van deze training.

De modules bevatten elke week een aantal relatief korte video’s met een zeer impactvolle inhoud. Je kunt de video’s zo vaak bekijken als je wilt… maar neem ook de tijd om ze in alle rust op je in te laten werken. Deze training volg je waar en wanneer je maar wilt; een internetverbinding is voldoende om bij de materialen te kunnen die in onze online leeromgeving voor je klaar staan.

We hebben er bewust voor gekozen deze training online aan te bieden zodat je geen extra belasting op je agenda ervaart. Je kunt op jouw tijd naar de materialen kijken en luisteren. Mocht je er behoefte aan hebben jouw situatie expliciet met ons te bespreken, dan is dat mogelijk door extra coaching bij deze online training aan te schaffen.

Dit is de globale inhoud van het programma:

Introductie-module

In deze introductie leer je hoe je het maximale uit deze online training haalt. We laten je zien wat je zal helpen en wat je tegen kan houden om de inzichten te krijgen die het mogelijk maken om anders (lees: beter) om te kunnen gaan met de eetstoornis van je kind.

Module 1

Je krijgt inzicht in het basismechanisme dat jouw emoties aanstuurt. In zijn algemeenheid, geldend voor iedereen én specifiek voor jou als ouder met een kind met boulimia, anorexia of ander dwangmatig (eet)gedrag. Je gaat zien hoe je ook in stressvolle situaties beter je rust kunt bewaren.

Module 2

Je gaat herkennen wat we – ongemerkt & onbedoeld – allemaal doen waardoor we veel meer zorgen en stress ervaren dan eigenlijk nodig is. Je leert wat je zelf kunt doen om je eigen balans terug te vinden. Daarnaast leer je wat de implicaties van dit alles zijn op de ernstige situatie waarin jouw kind zich bevindt.

Module 3

Je leert hoe het écht komt dat je je kind zo slecht lijkt te kunnen bereiken en waarom professionals het vaak ook niet weten. Je krijgt helder waar de grenzen liggen van wat je wel en niet voor je kind kunt doen. Je ziet hoe je jezelf emotioneel onafhankelijker van je kind maakt, zodat je hem of haar beter kunt helpen.

Module 4

Je ontdekt de bron van waaruit je vertrouwen kunt putten in de kracht van je kind. Je ontwikkelt intuïtie van waaruit nieuwe oplossingen zichtbaar worden. Het wordt makkelijker voor je om je kind meer vanuit liefde te begeleiden in plaats van uit angst bij te sturen.

Module 5

Je ervaart meer ontspanning en rust midden in de situatie. Je gaat meer en meer zien dat zowel jij als je kind okay zijn onder alle ellende die je ervaart. Dit is een grote stap in de richting van het ontdekken van frisse, nieuwe oplossingen. Op deze manier word je ook een betere gesprekspartner voor professionals.

Module 6

Je ruimt het misverstand uit de weg dat positief opvoeden, positief denken en controle houden de oplossingen zouden zijn voor de eetstoornis van je kind. Je doorziet sneller waar jij jezelf en je kind in de weg zit en bent beter in staat de feiten te herkennen, zonder dat je emoties met je aan de haal gaan. Hierdoor kun je je kind, waar nodig, beter begeleiden.

afsluitende module

In deze bonusmodule laten we je graag zien hoe je er voor zorgt dat het geleerde ook beklijft. Je ontvangt een aantal handreikingen waardoor de kans veel kleiner wordt dat je  terugvalt in de stress en wanhoop dit je bij aanvang van deze training waarschijnlijk ervaarde.

De zienswijze heeft mij geraakt. Het is gemakkelijker geworden.

Rob den Haan

bonus-materiaal

Als ouder van een kind met een eetstoornis kun je enorm verlangen naar hoopgevende ervaringen en verhalen van andere ouders. Want zo’n strohalm kan je een idee van houvast geven, hoop op herstel of op zijn minst hoop op in leven blijven. In onze ervaring zijn er te weinig verhalen die tot optimisme stemmen. In deze training bieden we je graag een aantal bonusmaterialen waarin je van ervaringsdeskundigen hoort hoe zij omgegaan zijn met de eigen eetstoornis of die van hun kind – en hoe dit tot volledig herstel leidde. Je ontvangt één of meer interviews (in het Nederlands) en een aantal video’s met ervaringsverhalen (in het Engels) bij de inhoudelijke modules.

disclaimer

Wij weten dat de inzichten die we met je delen tot volledig herstel hebben geleid van veel mensen met een verslaving, psychiatrische aandoening of eetstoornis. Desondanks kunnen wij je geen garantie geven dat ook jouw kind zal herstellen. In deze training geven wij ook geen richtlijnen of adviezen over hoe met je kind om te gaan of al dan niet voor bepaalde behandelmethoden te kiezen. Dit is en blijft jouw eigen verantwoordelijkheid. Wat wij wel bieden, is inzicht in het psychologisch functioneren van de mens waardoor jij helderheid en ontspanning kunt bereiken die leiden tot nieuwe oplossingen voor jezelf en je kind. Jouw oplossingen. Niet die van ons. Want elke situatie is anders en elk kind is anders. Jouw heldere nieuwe inzichten kunnen je helpen de juiste oplossing voor jouw situatie te zien.

Niet goed, geld terug

Doordat dit type training volledig nieuw is in Nederland en Vlaanderen, weten wij weliswaar zeker dat hij je investering dubbel en dwars waard is, maar jij niet ;-). Daarom bieden we je een ‘niet goed geld terug’ garantie zodat je deze training risicoloos kunt uitproberen. We geven je graag 12 maanden de tijd om te ervaren of de inzichten die wij delen jouw leven verrijken. Is dat niet het geval en heeft onze training niks voor je gedaan, laat ons dat dan binnen 12 maanden na het moment van inschrijving weten en je krijgt je investering zondermeer retour.

Moeiteloos inschrijven & starten

Je kunt op elk moment dat het jou uitkomt, starten met deze online training door je in te schrijven via de button ‘inschrijven’ lager op deze pagina. Zodra je op de button klikt, word je naar onze shoppingcart doorverwezen waar je je investering via Ideal kunt voldoen. Zodra je betaling bij ons binnen is (wat in de regel binnen enkele seconden het geval is), ontvang je van ons twee mails. Eén mail bevat de factuur, de andere mail beschrijft hoe je toegang krijgt tot onze leeromgeving. In die online leeromgeving hangt jouw pakket ‘Anders omgaan met eetstoornissen’ voor je klaar. Je kunt direct van start met de introductiemodule en module 1. Vanaf dat moment staat er vijf weken lang een nieuwe module voor je klaar die je kunt bekijken/beluisteren wanneer jou dat het beste uitkomt.

Als dit je voorkeur heeft, kun je inschrijven voor het ‘Online Training Pluspakket’. Dit houdt in dat je naast deze zeer waardevolle online training vier coachingsessies van een uur krijgt. Hiermee heb je de mogelijkheid om al jouw persoonlijke vragen, dilemma’s en twijfels met één van ons te bespreken. De coachingsessies vinden meestal plaats via telefoon of Skype.

De 3P’s hebben voor mij al veel veranderd, ik voel me al veel minder gestrest en angstig. Daar ben ik super blij mee

Gerda van der Zanden

Maak hier je keuze:

6-weekse Online Training

“Anders omgaan met eetstoornissen”

€ 247

Online Training Pluspakket

Online training + vier 1-op-1 coachingsessies

€ 746

Je kunt alleen gebruik maken van bovenstaande (razendsnelle) inschrijfmethode als je over een Nederlandse betaalrekening beschikt. Is dit niet het geval, mail dan je gegevens naar welkom@shiftacademy.nl zodat wij je een factuur kunnen toesturen. Geef ons hier wel twee werkdagen voor ;-).

Wie zijn wij?

Hieronder stellen wij ons kort aan je voor:

Linda Spaanbroek

Vloog ooit in een stewardessenpakje de wereld over. Studeerde af als bedrijfseconoom, onderwijskundige en orthopedagoog. Werd per ongeluk marketing expert en vervolgens met opzet succesvol ondernemer en coach. Is een eigenwijze ouder met tegendraadse ideeën over onderwijs. Ontdekte tot haar grote ontspanning de sleutels tot meer moeiteloosheid. Is ervaren 3P practitioner. 

Angela Mastwijk

Maakte al jong carrière in de derivatenhandel. Is beëdigd vertaler. Gaf bijles en schreef columns voor de krant. Liet jaren geleden noodgedwongen al haar opvoeddogma’s varen en zwerft nu rond als schrijver en facilitator. Vond toevallig de fundamenten voor meer vertrouwen in het leven en zichzelf. Is ervaren 3P practitioner. 

Heb je nog vragen?

Ons team staat voor je klaar om je verder te helpen. Bel 035 588 51 49 of mail naar welkom@shiftacademy.nl

Share This