We willen zó graag iets DOEN aan, of met, bepaalde ‘ervaringen’. Met verkrampingen in lichaam en geest. We willen er zo graag vanaf, dat we heel makkelijk, en in alle onschuld, over het hoofd zien dat deze verkrampingen de uitkomst zijn van een simpele ‘optelsom’ (Mind, Consciousness en Thought). Of, anders gezegd en wetenschappelijk gezien misschien een meer correcte formule: elke ervaring (wat er IS, de realiteit, wat vorm heeft aangenomen) is een functie van Mind, Consciousness en Thought). En met uitkomsten hoeft niets gedaan te worden; die worden simpelweg beleefd.

De som of de formule (3 Principes zou je kunnen zeggen) speelt of beweegt in Universal Mind (oftewel Universal Consciousness, oftewel Universal Thought). Je zou een verkramping, of elke andere uitkomst, hooguit kunnen zien of beschrijven als iets wat helpt herinneren aan wat je in wezen bent: Puur Bewustzijn. Puur Denken (creatiekracht). Pure Mind. Drie woorden voor hetZELFde. De kramp is dus letterlijk een reMINDer, zou je kunnen zeggen!

Eigenlijk zoals er op je telefoon ook een reminderfunctie zit. Een klok die je in kunt stellen om een alarm af te laten gaan om je ergens aan te herinneren. In dit geval aan je ‘goddelijke’ Zelf. De verkramping (het alarm) vertelt je dus NIET dat er iets mis of iets te doen is. En let op: ook het voelen is dan al gebeurd. Dat is een gepasseerd station, zogezegd. Mijn metafoor en voorstel van vandaag luidt: besef dat de kramp (‘alleen maar’) een reMinder is. Een herINNERing aan wat je al bent. Een herinnering aan de ruimte of het vertrekpunt waarvandaan alles alweer beweegt. De kramp is geen ramp, maar een roep naar huis, naar waar en wat je nu al, onbeweeglijk, Bent.

En zo’n kramp is dus, nogmaals en voor de duidelijkheid omdat het misverstand zo groot lijkt te zijn, NIET een uitnodiging om te onderdrukken, om te gaan ‘voelen’, om het te negeren of te analyseren, om in je hoofd of in de actie te schieten. Het is NIET een aanwijzing om ermee te gaan ‘zitten’ of ‘zijn’, om een oorzaak in de vorm, het verleden of überhaupt iets te gaan zoeken, te gaan fixen of te gaan behandelen (láát dat nou eens, dat houdt het HELE ‘probleem’ of misverstand in leven 🙂 !).

Afbeelding van Mohamed Hassan via Pixabay

Share This